Beschrijving

Stadsvilla met patiotuin en dakterras 

Met huisnummer 81 is deze statige stadsvilla de allerlaatste woning van de Doctor Mollerlaan in Roosendaal. Gelegen in een doodlopende laan betekent dit uitsluitend bestemmingsverkeer bij de voordeur. En dat is heerlijk rustig. Rustig, maar met de levendigheid passend bij een ligging aan de rand van de stad. 

’t Klavernest. Naar het verhaal achter deze huisnaam kunnen wij helaas alleen maar gissen. Was dit ooit ‘het nest’ van een familie Klaver? De letters zijn sierlijk en sierlijkheid typeert ook de entree van de villa. Ons oog valt op de houten deurluifel met sierarmen, het glas in lood boven de voordeur en de mooi aangelegde voor- en zijtuin. De villa heeft meer karakteristieke elementen. Met in de woonkamer bijvoorbeeld een klassieke Engelse open haard, eiken plafonddelen en een glas-in-loodraam. Kijk hierdoor naar buiten en de zijtuin lijkt net een aquarel. 

Verrassend ruim 
De villa is degelijk gebouwd, door de jaren heen zorgvuldig onderhouden, maar ook gedateerd. De (bij)keuken en de badkamer voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Probeer de villa leeg voor te stellen bij het zien van de foto’s. Ervaar de woning vervolgens zelf tijdens een bezichtiging. Laat je verrassen door de ruimte en lees een stukje verder voor alvast een korte impressie. 

Veel lichtinval 
Bij binnenkomst springt als eerste de open houten trap in het oog. Een degelijk exemplaar: kenmerkend voor de villa. De hal heeft een plavuizen vloer en geeft aan de rechterzijde toegang tot de woonkamer. Met een oppervlak van zestig vierkante meter is deze erg ruim. De beschrijving ‘aangenaam licht’ doet deze woonruimte ook eer aan. De vier grote raampartijen plus het glas-in-loodraam zorgen namelijk voor veel lichtinval. De Engelse schouw met houten bielzen is een sfeermaker. En de grote nis ernaast is ideaal voor het opeenstapelen van haardhout. 

Patiotuin op het zuiden 
Terug in de hal wandelen we naar de linkerzijde van de woning. Een ‘zijarm’ van de hal geeft toegang een toilet, de cv-ruimte en twee gesloten keukens. De bijkeuken geeft toegang tot de dubbele garage met twee geïsoleerde sectionaaldeuren (één loopdeur en één elektrisch). Op de oprit is plaats voor twee auto’s. Via de bijkeuken is ook de beschutte patiotuin te bereiken. Deze is ongeveer 56 m² groot, geheel bestraat en gelegen op het zuiden. 

Vier slaapkamers en een dakterras 
Op de verdieping zijn vier ruime slaapkamers van respectievelijk 20 m², 18 m², 12 m² en 11 m². Alle ramen zijn voorzien van rolluiken. Er is een (gedateerde) badkamer met ligbad, een tweede toilet en een wastafelmeubel. Via de overloop is het 20 m² grote dakterras te bereiken. Al bij de eerste zonnestralen is het hier uitstekend toeven. 

Aan de rand van Roosendaal 
De woning ligt aan de rand van het oude hart van Roosendaal, op tien minuten wandelen van het centrum en de bushalte. De A58 richting Rotterdam, Breda en Antwerpen is binnen enkele minuten aan te rijden. 

•	De woning heeft op dit moment huurders en is op te leveren zonder.

Kenmerken