Beschrijving

Karakteristiek wonen in de binnenstad van Roosendaal

Altijd al willen wonen in een pand met historische waarde? Bezichtig dan dit karakteristieke herenhuis aan de Vughtstraat in Roosendaal tegenover het voormalige Oranjeplein. De woning is gebouwd omstreeks 1860 en voorzien van een monumentale voorgevel (gemeentelijk monument). Tot de 2e wereld oorlog deed het pand dienst als dependance voor hotel Cockx dat op het Oranjeplein stond. Het pand is netjes onderhouden en kan direct bewoond worden. Een ideale woning en locatie voor doorstarters en gezinnen met kinderen. 

Middenin het gezellige centrum van Roosendaal
Wanneer je de hoek omslaat en het fleurig en groen aangelegde stadspark doorkruist, sta je gelijk op de Oude markt van Roosendaal. Hier vind je diverse horeca- en uitgaansgelegenheden, terrassen en  winkeltjes. Ook zijn diverse winkelstraten, winkelcentra, supermarkten en scholen dichtbij gelegen. Het treinstation is op korte loopafstand , de A58 en A17 richting Rotterdam, Breda en Antwerpen zijn binnen enkele minuten te bereiken.

Woonoppervlakte en slaapkamers
Deze woning heeft een woonoppervlakte van 225m2 en beschikt over wel 8 kamers, waarvan er 4 dienst doen als slaapkamer. Wanneer je het herenhuis binnen gaat tref je op de begane grond een kantoorruimte (22m2) ook geschikt als woonkamer, een ruime keuken (15m2) met even grote kelder, een werkkamer (26m2) momenteel in gebruik als speelkamer/bioscoop en een toilet. Via een monumentale trap kom je op de eerste verdieping. Aan de voorzijde bevindt zich een onlangs gerenoveerde woonkamer (27m2) met marmeren schouw, open haard, balkon en vrij uitzicht. Verder bevinden zich op de eerste verdieping nog 2 ruime slaapkamers (15m2, 12m2), een toilet en een grote badkamer (6,5m2)met douche en bad. Vervolgen we dan de trap naar de 2e (zolder)verdieping dan zijn daar nog 2 ruime goed geïsoleerde slaapkamers (21m2 en 15m2) gescheiden door een halletje.

Tuin en bergruimte
De tuin bestaat uit 2 delen, één kleiner stuk (21m2) met veel privacy en uitzicht op het Emiel van Loonpark en een groter pleintje (49m2) met daaraan gelegen een grote schuur (55m2) met even grote zolder. Via dit pleintje is er een toegang tot de Vughtstraat voor afvalcontainer, fiets of motor. De schuur is voorzien van elektra en water.  

Kenmerken en afmetingen 
Vughtstraat 29 | 4701 NJ Roosendaal
Kenmerken:
Vraagprijs € 550.000,00 k.k.
Bouwjaar omstreeks 1860 | energielabel E
8 kamers waarvan er 4 ingebruik zijn als slaapkamers

Afmetingen:
Woonoppervlakte 225 m2
Externe bergruimte 55 m2
Inhoud van de woning ca 918 m3
Perceel 218 m2

Parkeren
Tegenover de woning bevindt zich ruime parkeergelegenheid voor vergunninghouders om te parkeren, de huidige bewoners hebben 2 vergunningen.

Duurzaamheid
De woning heeft energielabel E, In de toekomst bestaat wellicht de mogelijkheid om dubbelglas te plaatsen in de voorgevel. Vraag gerust naar de eisen die hierop van toepassing zijn, in het kader van de monumentale staat van de voorgevel. 

Wil je meer weten over deze woning of een bezichtiging plannen? Neem gerust contact met me op.

Tel: 06 20545833 | e-mail: contact@tonvanmerode.nl

NEN 2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken