Gratis waardebepaling van je woning

Wil je weten wat jouw woning in de regio Roosendaal waard is?

Wil je jouw woning in de regio Roosendaal te koop zetten? Dat is een flinke stap. Het begint met een reële waardebepaling van je woning. Staar je niet blind op de hoogst mogelijke waardebepaling, maar laat je goed adviseren op basis van jouw wensen en mogelijkheden. Ik kom graag persoonlijk bij je langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling.

Is een waardebepaling hetzelfde als een taxatie?

Hoewel beiden met de waarde van een woning te maken hebben, is een taxatie iets anders dan een waardebepaling. Het verschil is dat een taxatierapport een officieel document is, waarmee je bijvoorbeeld je hypotheekaanvraag kunt onderbouwen. Een waardebepaling is alleen een (onderbouwd) advies. Kiezen voor de makelaar die de hoogste prijs noemt, wil dus niet automatisch zeggen dat dit je uiteindelijk een hoger bod oplevert.

Wat is de juiste vraagprijs voor jouw huis?

De actuele waarde van je woning is niet alleen gebaseerd op de staat, grootte en ligging. Als de menselijke makelaar ben ik van mening dat de vraagprijs ook afhangt van de unieke situatie van de verkoper. Daarom hecht ik veel waarde aan een uitgebreide persoonlijke kennismaking. We bespreken bijvoorbeeld hoeveel haast je hebt met de verkoop van je woning, of je al een nieuw huis op het oog hebt en wat je financiële situatie toelaat. Een eerlijk advies duurt het langst.

Ik geef je graag tips over het verkoopklaar maken van je woning, zodat je met verbeteringen de waarde of verkoopsnelheid van je woning kunt verhogen.

Hoe ga ik te werk bij de waardebepaling van jouw woning?

Allereerst wil ik je beter leren kennen en een goede indruk van de woning krijgen, om de juiste marktwaarde te bepalen. Ik geef een korte presentatie, waarin mijn verkoopwerkwijze duidelijk wordt en welke stappen we hierin samen doorlopen. Natuurlijk beantwoord ik alle vragen die je hebt. Tijdens een tweede gesprek breng ik een vraagprijsadvies uit, onderbouwd op basis van:

  • een ‘onderzoek opname woning’;
  • de opname van afmetingen van de woning;
  • de staat van jouw woning (instapklaar of klushuis?);
  • een vergelijking met soortgelijke verkochte woningen;
  • het bestemmingsplan, bodemonderzoek en kadastrale recherche.

De eerste twee gesprekken zijn een investering van mij in jou, daarom ontvang je hiervoor geen rekening.

Wil jij graag weten wat jouw huis waard is? Laat mij je helpen de eerste stap naar nieuw woongeluk te zetten. Ik kom graag persoonlijk bij je langs voor een gratis waardebepaling van jouw woning in Roosendaal en omstreken.

Maak kennis met Ton