Hoe ga ik te werk bij de verkoop van jouw huis?

Een heldere en transparante werkwijze, waarbij jij als mens centraal staat

Je woning verkopen, dat doe je niet vaak. Logisch dat je niet precies weet wat je allemaal moet regelen. Waar begin je? Hoe maak je de juiste beslissing? En wat is het financiële gevolg? Als de menselijke makelaar, gevestigd in Roosendaal, bied ik je mijn diensten en een betrouwbaar advies aan, in ‘gewone-mensen-taal’. Ik geloof in eerlijk zakendoen, en dat dit voor iedereen het beste resultaat oplevert. Daarom werk ik altijd tegen een transparant tarief.

Persoonlijke kennismaking en onderzoek naar jouw woning

Laten we eerst persoonlijk kennismaken. Gewoon bij jou thuis aan de keukentafel, met een kop koffie. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat we beiden een goed gevoel over de samenwerking hebben. We bespreken jouw verwachtingen en toekomstplannen. Dan ga ik aan de slag met een reële waardebepaling van jouw woning. Dit doe ik op basis van onderzoek, metingen en een vergelijking met soortgelijke verkochte woningen in de regio Roosendaal.

Verkoopstrategie en bezichtigingen

Ik adviseer je wat de beste strategie voor het verkopen van jouw huis is, aansluitend op jouw wensen en die van de potentiële koper. Om je huis aantrekkelijk te presenteren zijn professionele foto’s nodig. Deze worden voor je gemaakt. Vervolgens presenteer ik je woning op social media, de website en diverse huizensites, zoals Funda. Nu kunnen mensen je woning komen bezichtigen.

  • Door mijn voorselectie worden alleen écht geïnteresseerden ontvangen.
  • Ik neem alle tijd voor de rondleiding en het beantwoorden van vragen.
  • Bezichtigingen zijn overdag mogelijk, maar ook ‘s-avonds of in het weekend.
  • In een groepsapp houd ik jou en andere gezinsleden op de hoogte.

Onderhandeling en afhandeling

Ieder bod op jouw woning leg ik aan je voor. Om je te helpen een goede beslissing te maken adviseer ik je, maar jij beslist natuurlijk of je het accepteert. Ook eventuele voorwaarden die jij en de koper hebben bespreken we. Voor de bezichtiging heb ik al een voorselectie gemaakt, zo wil ik van tevoren graag weten of de geïnteresseerde jouw woning kan bekostigen. Hiermee verkleint de kans op teleurstelling, als de financiering toch niet rondkomt. Zodra jij en de koper het eens zijn over het bod, ga ik voor je aan de slag met de afhandeling, waaronder:

  • het aanleggen van het complete makelaarsdossier;
  • de opmaak van de koopovereenkomst;
  • opname van de meterstanden;
  • de fysieke oplevering van de woning;
  • eventuele hulp bij het (verplicht) aanvragen van het energielabel.

Service en nazorg, want jij staat altijd centraal

Mijn persoonlijke aandacht stopt niet bij het tekenen van het koopcontract. Het kan altijd gebeuren dat je na de verkoop van jouw huis nog ergens tegenaan loopt, of dat de nieuwe bewoners vragen hebben. Misschien kun je wel hulp gebruiken bij het vinden van een andere woning, jouw nieuwe thuis. Ook als aankoopmakelaar help ik je graag. Welke vraag je ook hebt, bel me gerust.

Maak kennis met Ton